Woorden als zonnestraaltjes

Vanwege het ongelofelijke weer (het regent op de kop af nu 3 maanden) hier het zon-overgoten verslag van de Motormannen Rit (juli 2023). Onze toerkommissaris Kevin L. was vergeten op ‘send’ te drukken. Het stond nog op zijn telefoon. Dat komt nu dus goed uit: woorden als zonnestraaltjes.

Wij denken trouwens dat dit deel I is. Deel II komt -denken we – als de regen is veranderd in sneeuw. Een vervolgverhaal.

Door Kevin L.

Toen Lex en ik gister de rit voor reden, je wil toch zeker weten dat je niet ineens een weg afsluiting heb, liep de reuzel ons tussen de bips vandaan. Tering wat was t heet zeg, binnendoor over de Vinkeveense plassen was t een paar graatjes koeler, maar alsof we in het binnenland van Spanje reden, met zo’n hete Mistral wind om je heen. Gevalletje gekookte eitjes als je met je ballen lekker laag achter de achterste cilinder kop zit, in mijn geval. Met warme rijwind gaat dit nog, maar soms moet je wachten voor een stoplicht. Oeioeioei!!!! hottiehottie!!! Wordt groen !!!! Sunny side up….squirt !!!!

appelcidertje

Maargoed, rit voorgereden en met een twee uur op de klok arriveerden we in Naarden, bij Hans en Annette. Gezellig in de tuin, onder de parasol met een lekkere Saskia in onze hand. Saskia ???? Ja zo heet dat frisdrankje wat ons geserveerd werd. Heerlijk appelcidertje met een vleugje prik ( voor de jongere lezers onder ons : zo noemde je vroeger limonade met koolzuur ). Gastvrij als Hans en Annette zijn, werden we lekker in de watten gelegd en is het altijd fijn om bij deze mensen te gast te zijn.

Uurtje of drie inmiddels dus we moeten weer richting 015. Over de snelweg want dat scheelt een half uurtje. Dat scheelt ook een graad of tien kwamen we achter. Jezus!!!! wat was dat asfalt goed opgewarmd door onze voorgangers zeg

hawai blousie

maar !!! Maargoed Lex in een t-shirt en ik een hawai blousie . Lekker luchtig, alleen moet niet op je bek gaan. Niet gebeurd en rond half vijf zaten we aan een kauwe kletsah voor Lex z’n loodsie. Die waren heel snel op, gek ook. Nou nog eentje dan en daarna,  kuskus, doeidoei en spreek je d’r over !!! Zie je morgen voor t echie.

shoppen, bioscoopie, uit eten, chillen, tutten en…. repeat

Zondag dus : vroeg eruit want Tienie heeft t jaarlijks campeeruitje met de vriendengroep van dochterlief. Drie dagen op een camping met de bende van ellende, respect voor Tienie. The Oldtimers komen uiteraard, net als voorgaande jaren, in grote getalen naar ons hutje in 015. Om elf uur wel te verstaan. De jongste telg word om tien uur door schoonmoeders opgehaald voor een logeerpartijtje bij schoonmoeders thuis. ( lees : shoppen, bioscoopie, uit eten, chillen, tutten en…. repeat).

Alles aan de hand dus hier in huis en het is een chaos van iedereen die van alles aan t organiseren is voor de dag die komen gaat. Tien uur : Tienie is op pad, ik ga de brommert af tanken, schoonmoeders komt de straat in rijden en die oudste is ook al wakker. Alles loopt als een geoliede machine, we zitten lekker op schema. Kwart over tien, ben ik terug, kan ik m’n jongste nog ff een knuffel geven en daarna verlaten schoonmoeders plus dochter plus hond, onze casa. De oudste en ik blijven over en zijn druk in de weer, nou ja, ik vooral, met koffie zetten, koeken netjes op een schaaltje presenteren, de afwas nog ff drogen en opruimen, dat soort dingen. Ja beste mensen, komt een hoop bij kijken zo ’n tourritje organiseren. Maar ik doe t graag, deze is voor Bassie!!!!

Meer voor mannen: zwarte vulva op wielen

Half elf: Lex komt de straat in rollen, rollen ja. Op vier wielen met een grote zwarte kooi erop. Op die kooi staat een logo: Vulva ofzo…. Normaal is Ted te vroeg maar Lex heeft de functie tijdelijke overgenomen daar waar Ted met opaschapsverlof is. Bakkie? Lekker. Bakkie voor Lex. Ik ff een limonade zonder prik ( koolzuur dus ). Iets voor elven : ik hoor een bekend geluid, een lib uiteraard, maar dit geluid ken ik als geen ander….papa !!! met de eenenveertiger. Bakkie ? Uiteraard !!!:bakkie voor papa. Koekje erbij ? Oh Lex… ik heb ook koekjes trouwens … Langzaam druppelen de club leden binnen. Bakkie, koekje nog een bakkie, beetje keuvelen, helemaal gezellig. Dochterlief is inmiddels opgehaald door een vriendin om samen naar t kampeerweekend te fietsen. Veel plezier schat en hou een beetje rekening met je moeder.

Meer voor mannen dus !!!! De enige vrouw die nu nog aanwezig is , is onze poes missis Jones. Ha !!! Ben ik ook een keer in de meerderheid !!!

Select gezelschap

Ron V, Jaap S, Guus, Jeroen, Hans vd L Klauwt en Jayden, m’n vader en ik, dat is de club waar mee we t gaan doen. Ja, Peter en Fabienne G hadden de 015 area wel gehaald met d….

Hier houdt dit verslag opeens op. We denken dat Kevin ons niet alles heeft opgestuurd. Misschien dat het thuis niet door de censuur kwam? Of zou hij de rest nog een keer aanleveren? In dat geval kunnen in deze barre dagen nog een zonnig vervolg tegemoet zien.

<< wordt vervolgd>>