MotorMannen, Deel 2

Ging het in de eerste aflevering vooral over de aanloop naar de Motormannen Rit, in deze tweede episode staat centraal om wie het ging: Bas B.

Ter nagedachtenis aan de zoon van Hans en Annette reed Kevin met zijn gevolg richting Naarden. Een sterk verhaal, inclusief een aantal nog niet eerder gepubliceerde foto’s (want die stonden ook al een half jaar op de telefoon van Kevin).

Door Kevin L.,

Ron V, Jaap S, Guus, Jeroen, Hans vd L Klauwt en Jayden, m’n vader en ik, dat is de club waar mee we t gaan doen. Ja, Peter en Fabienne G hadden de 015 area wel gehaald met de performance machine, maar op de laatste meters had een van de klepstoters t begeven. Zelfs m’n overbuurman, die een gs rijdt, hoorde dat er iets niet pluis was in dat bovenblok. Peet had z’n wederhelft gesommeerd hun met de auto weg te halen uit 015. Trouw als ze is, was ze al onderweg uiteraard. We zouden om twaalf uur in het zadel stappen en punctueel als ik ben ( of autistisch….tis maar net hoe je t bekijkt ) lukte dit ook, enigzins….

Voordat we de tuin verlieten hebben we een minuut stilte gehouden voor Louise. De meeste van ons hadden al kennis genomen van het toch wel plotselinge overlijden van deze lieve vrouw. Gelukkig hadden een aantal van ons haar nog gezien bij het weekend van Pieter en Connie, een week geleden. Rust zacht lieve Louise.

Zware onweersbuien, regen, hagel, windstoten …. dat waren de voorspellingen.

Okee, okee,… kwart over twaalf reden we de straat uit, Peter filmde het vertrek en bleef achter in de straat, wachtend op z’n taxi terug naar Ede. Lex was al vertrokken met de zwarte Vulva en wij gooiden het gas erop. Via de distributiecentra en vinexwijken de randstad uit. Richting Oudewater, Woerden Vinkenveen naar Hilversum, langs t mediapark richting Naarden.  Best ritje, goede temperatuur vandaag. T-shirtje en spijkervessie waren afdoende voor me. Waterdichtpak in de koffer, want vanmiddag gaat het verspreidt over t ganse land los. Zware onweersbuien, regen, hagel, windstoten …. dat waren de voorspellingen. Vandaar de wat magere opkomst blijkbaar. Pussies!!!!

Hans & Annette

De hut leek op de binnenkant van Lex zn zwarte Vulva. Alles was roze !!!

Afijn, twee uur na vertrek arriveerden we in Naarden, bij Hans en Annette voor de deur. Vind ik stiekem wel een voordeel van een wat kleinere opkomst, rijd lekker door zeg maar… Ook de neef van Bas was er, net als vorig jaar. Mooi dat ie de traditie in eren houdt met ons. Iedereen elkaar hallo gezegd en een na een rokertje en een snel plasje ging t complete gezelschap richting centrum Naarden. Hans met Anette in t bakkie voorop, de rest er achteraan. Dwars door t centrum van de oude vesting stad met de bende, altijd leuk : beetje tussengas, beetje aandacht trekken, beetje hobbelen over kinderkopjes…zo kwamen we aan in de Kapschuur. Daar zitten we elk jaar sinds we dit doen. De beste eigenaresse had een hele makeover gedaan met interieur en de hut leek op de binnenkant van Lex zn zwarte Vulva. Tering he !!! Alles was roze !!! Maar dan ook alles !!! Blijkbaar was een dezer dagen t plan gesmeed om de stoere motormannen ( zo noemde Bas ons altijd ) met z’n allen op de foto te krijgen met t nieuwe interieur. Dat doen ze nooit !!! Nou ja wel dus !!! Wij zijn wel in voor een dolletje toch, kan ons niet gek genoeg. Is een leuke foto voor de ledenwerving  misschien….joehoe !!! Harley Gayvidson!!!

Wingman M/V

Een mooi eindpunt met de grote kerk als achtergrond. Je kunt er nog steeds goed vertoeven op dat terras, de bediening  is vriendelijk en de sfeer gemoedelijk. Ook Piet van R en vrouw komen ons vergezellen, leuk om die weer eens te zien. Piet had eigenlijk t plan om samen met z’n dochter Jessie op de motor te komen. Maar ook vanwege de duistere weersvoorspellingen hadden de twee besloten dit niet te doen. Pussies!!! En Jessie komt er dan nog wel mee weg, maar jij niet Piet, haha !!! Ik heb haar zoiezo gemist vandaag. Waar ze vorig jaar mn wingman was, zat ik nu met Ron V en z’n grote neus in m’n spiegel. Is toch wel een groot verschil : ouwe Amsterdammer met bijbehorend reukorgaan versus mooie/stoere Jessie op een sportster.  In mijn wereld geniet een vrouw op een bike dan toch de voorkeur. Daarnaast reed Ron me bijna van de brommert, toen ik voor hem plotseling rechtsaf boog naar een tankstation. Ik had al drie keer m’n klauw uitgestoken maar Ron had dat toch anders geïnterpreteerd blijkbaar. Ging goed hoor, Ron’s remmen en reactievermogen werken nog goed en ik had slechts een klein drupje urine in de pendek.

Kevin L.: “In mijn wereld geniet een vrouw op een bike toch de voorkeur.”

Waar de f#ck

Terug naar t terras van de kapschuur, want daar waren we gebleven. Een gezellig samenzijn met een goed temperatuurtje. ‘T was een beetje harder gaan waaien en dat zorgde voor de nodige verkoeling. ‘ t trok ook een beetje dicht en wolkjes stapelden zich op elkaar. Dit zorgde ervoor dat rond een uur of vier de meeste van ons in kleine groepjes waren vertrokken. Terug richting waar de f#ck iedereen ook vandaan komt. Ik een koppel met die ouwe van me. Als twee losse machines met één aansturend brein cruisen we terug over de snelweg. Van te voren afgesproken dat als t echt los zou gaan met t weer, we zouden stoppen op de vluchtstrook om ons waterdichtpak aan te trekken.

Spetteren

Rechterbaantje, gangetje of tachtig/negentig, af en toe gas ff dicht om de kleppen te smeren, alles zuiver. Gaat lekker zo richting Utrecht. Ter hoogte van de Bilt wordt t zwart boven ons…t begint te spetteren…harder en harder… terhoogte van knooppunt Lunetten vinden we een viaduct, kunnen we mooi even de kledij aanpassen, zoals afgesproken. Het komt inmiddels met bakken naar beneden en het is ineens donker. Leuk man!!! moet je vaart maken op de vluchtstrook om in te kunnen voegen op een knooppunt met dit weer !!!! Met geknepen billetjes rijdt ik de snelweg op en verdwijn in een watergordijn. Nog ff achterom gekeken om in te voegen, zag ik die ouwe honderd meter achter me, drie auto’s daartussen, is t laatste wat ik van m zag voor de twintig minuten die volgden. Ik heb nog een paar keer achterom gekeken maar ik zag m niet meer, moest ook vooral voor me kijken want iedereen op de weg gaat raar rijden door dit soort natuurverschijnselen.

Geen zoab, heel veel water, schuim van olie op de weg, auto’s die te pas en te onpas remmen, baantje wisselen of maar gewoon op de vluchtstrook gaan rijden met dertig kilometer per uur, ik met zes volt aan verlichting….

Geen zoab, heel veel water, schuim van olie op de weg, auto’s die te pas en te onpas remmen, baantje wisselen of maar gewoon op de vluchtstrook gaan rijden met dertig kilometer per uur,  ik met zes volt aan verlichting….ff je koppie erbij houden nu. Na Utrecht pas, zat die ouwe weer achter me. Mooi !!! Die heeft t ook gered dus !!! Heeft natuurlijk een bakkie ervaring waar je u tegen zegt maar toch, ik vond t toch ff spannend, blijft toch je vader he. We hebben tot we thuis waren in dan wel regen of verstuivend nat wegdek gereden. Maar we zijn thuis gekomen, safe and sound. Dat geld niet voor iedereen want Klauwt z’n machine stopte er op de A9 mee. Niet meer aan de praat te krijgen zo hoorde ik achteraf. Ik was vorig jaar de gelukkige die niet thuis kwam van deze rit, nu was t Klauwt. Ik had vorig jaar een mooi boek gepikt wat ik kon lezen, al wachtend op de hulpdiensten, Klauwt had goed gezelschap van z’n zoon. Hoop dat de schade meevalt, gezien de machine zowat twee jaar lang onder handen genomen is door een niet nader te benoemen bedrijf…..dit in combinatie met de rijvaardigheid ( lees mishandeling ) van de berijder is geen aanradertje…

Bij moeders thuis

Al met al is iedereen tijdens dit schrijven weer thuis bij moeders op de bank, nou ja ik zit hier alleen met missis Jones op de bank maargoed…biertje en muziekje erbij…ook goed. Voor de bikkels die er waren vandaag : supertof !!! en respect !!! Voor de pussies onder ons : tis jullie vergeven. Ik hou toch wel van jullie. Kuskus en dikke doei !!