Paling & Co.

In oktober verreden we de De Palingrit richting Ede, in november de Snertrit in de Krimpenerwaard. Allebei gezellige tourritten die prima smaakten. Hier meteen ook een oproep: wil jij ook eens een rit verzorgen? Neem dan contact op met de toercommissie. Je krijgt een budget en hulp voor het uitzetten van jouw rit.

De eerste aanmelding is al binnen Hans W. te O. zet de openingsrit uit in maart 2024. Details volgen!

Palingrit

Vette handen 🙂

De rit naar Ede werd uitgezet door Paul van L. onze Chief Executive Navigator & Senior Road Captain. We gingen goed voorbereid op stap volgens zijn uitgebreide routebeschrijving:

GoudaN228oudewaterdemeernA12politieorkestN225loolaandekrimausterlitz224ede.

Ergens halverwege stonden de straten blank. Het werd spekglad, dat was eigenlijk het enige minpuntje dat we Paul kunnen aanrekenen.

In Ede werden we hartelijk ontvangen door de familie G. Peter had enkele kilo’s paling gerookt. Ze lagen keurig als potloden in een bakje naast elkaar op ons te wachten. De buurt is inmiddels wel gewend aan de rooksignalen die de familie G. afgeeft. Maar de horde Oldtimers trok toch weer veel bekijks.

Onze voorzitter met hand-gel

Iedereen weet natuurlijk dat paling op de Rode Lijst staat van ernstig bedreigde diersoorten. Gelukkig konden we de autoriteiten ervan overtuigen dat het om opgekweekte paling ging en niet om wilde paling. Anders hadden we Penningmeester Jan P. een hartaanval bezorgd, want de boete is 22.500 euro. En de palingpolitie was vanzelf bij hem uitkomen wat zo’n bedrag past niet in het toerbudget. Jan zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de gevangenisstraf van drie jaar. Hij doet immers alles om de clubkas te beschermen.

Hoe het ook zij, Peter G had een topprestatie geleverd met zijn rookkast. Ik heb in geen jaren zo’n lekkere versgerookte paling gegeten. Met als voordeel dat door al het vet mijn motorbroek op de terugweg weer helemaal waterdicht was.

Slachtoffer

Die terugweg liet wel even op zich wachten. We hebben een lid die van een ander lid een H-D heeft overgenomen. Een rode die bliep-bliep zegt als je hem uit- of aanzet (het is geen Liberator). Hij zei wel bliep-bliep toen hij hem op de stoep zette, maar niet toen hij hem er weer af wilde rijden. In plaats daarvan begon hij als een gek te gillen en hield daar nooit meer mee op. Dus weer de hele straat vol moet toeschouwers. Er was een telefonische help-desk voor nodig om het apparaat weer aan de gang te krijgen. We gaan hier niet zeggen om welke leden het gaat. Ze zoeken het samen maar uit.

De Snertrit

Tja, daar kunnen we kort over zijn. De Krimpenerwaard kennen we na 10 Snertritten wel. En het weer is daar ook altijd belachelijk. Door de harde wind striemde de regen alsof ze handen grind in je gezicht gooiden. Echt helemaal verregend kwamen we aan bij Tennisvereniging Langeland waar we te gast waren. De tennissers keken hun ogen uit. We waren met 16 man/vrouw en er was 15 liter snert die bijna helemaal op ging.

De Snertrit is trouwens wel de enige échte rit van het jaar. Het is de rit die de Sissy’s van de Bikkels scheidt. Waarschijnlijk is deze laatste bewering niet heel erg Woke en krijgt de Tourcommissie er grote problemen mee.

Snertrit scheidt de Sissy’s van de Bikkels