Veertigste Rally Oldtimers

Kleinschalig, gezellig en ontspannen. Dat lijkt de trend te worden voor ons jaarlijkse treffen. We zien terug op een bijzonder geslaagde bijeenkomst zonder wanklank. Veel oude bekenden en toch ook weer nieuwe gezichten op de veertigste rally.

Voor de deelnemers was er een leuke verrassing: naast de gebruikelijke pin, was er voor iedereen een emaille mok met het rally embleem en een ernstige waarschuwing: ‘Still red hot after 40 years’. Was je er niet bij en wil je toch een mok (of wil je graag een tweede of derde exemplaar)? Je kunt ze alsnog aanschaffen in de clubshop (mail Larry). Ze kosten 8 euro. Ook shirts en pins zijn nog verkrijgbaar, voor 15 en 5 euro.

Vrijdag aten we goed uit de keuken van Inge en Ron (goulash met aardappelpuree). Zaterdag toverde Ron Vogel een Indische maaltijd op tafel. Ongelofelijk wat we als club ieder jaar weer voor mekaar krijgen.

Bewaar je bonnen!

Wie nog consumptiebonnen over heeft, moet ze niet weggooien. Er is met Don Bosco afgesproken dat ze nog geldig zijn op de Clubavond in september. Dus zet ze om in een glaasje prik voor jezelf of geef ze weg aan je beste vriend(in).

Dancing queens

De muziek op vrijdag werd verzorgd door Ries Lippy en Sisy Roelandt (onterecht Lynna Jade genoemd in onze flyer, sorry) en de Rotterdammer Miel Toer op zaterdag. De artiesten waren aan elkaar gewaagd, er werd zelfs voorzichtig een beetje geschuifeld op de dansvloer. Het lijkt er op dat de meer bescheiden keuze voor de muziek beter past bij onze 50-plus levensfase. Ben benieuwd wat hierna komt. Rollator & Roll?

Geen vergunning, wel 1 procent club

Niet iedereen heeft het gemerkt, maar het ging bijna niet door. De vergunning was vanwege Don B. niet in orde. Gelukkig hebben we veertig jaar lang laten zien dat wij een leuk evenement kunnen organiseren zonder gedoe. Na wat spannende uurtjes kwam de conclusie: The Oldtimers behoren tot de één procent leukste en meest relaxte in-law motorcycle clubs van Nederland! Er was er bij de politie en de gemeente Rijswijk voldoende vertrouwen om ons feestje te gedogen. Het mocht dus doorgaan. Het bestuur heeft een bedankbrief gestuurd naar Rijswijk en de politie.

Maatregelen

Deze gebeurtenis zorgt er wel voor dat we voor volgend jaar de organisatie nog strakker gaan aansturen. Een van de eerste maatregelen is dat onze altijd-enthousiaste-Claude voortaan een badge met ‘receptioniste’ moet dragen. Afgelopen vrijdag zagen we zowel bij Claude als bij handhavers en politie grote verwarring toen zij elkaar bij de poort tegenkwamen. Gelukkig hield Super-Kees het hoofd koel en werden ernstige vergissingen voorkomen. Verdere bijzonderheden aan de poort in de nacht van vrijdag op zaterdag; passerende vos vanaf DB langs inschrijftent richting kinderboerderij (en het was niet de secretaris die moest plassen).

Nog een paar administratieve zaken

We hadden in totaal 174 betalende deelnemers & bezoekers, dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. We noteerden 69 leden, 73 partners van leden en deelnemers van buiten en 32 bezoekers die een kaart kochten. Er zijn twee nieuwe leden aangemeld als gevolg van het IW (en niemand heeft opgezegd). Financieel was het een duur jaar, onder meer vanwege de speciale mok, maar: we hebben quitte gespeeld!

Speciale dank aan alle Supervisors die we later dit jaar weer in het zonnetje zullen zetten!