Tourduo Nick & Jop wijzen de weg naar Ommen

Net als vorig jaar organiseren Nick en Jop een ‘weekendje Ommen’. Zowel de rit er naar toe als de tourrit over de Sallandse Heuvelrug rijden we samen, ’s avonds (vrijdag en zaterdag) slaan we de tenten op rond Café Calluna. Er is ook een slaapzaal en je kunt eventueel een chaletje boeken. Je moet je voor het weekend wel van te voren opgeven. “Vrijdag 25 mei rijden we gezamenlijk weg, zondag komen we terug.” Of korter als je niet het hele weekend kunt.

“Vorig jaar was het een groot succes,” herinnert Nick zich nog vaag. “We hadden mooi weer, geloof ik. En de avonden in Calluna waren, zover ik me herinner, erg geslaagd.”

Vooral de band op zaterdag maakte diepe indruk. “Ik meen me te herinneren dat de secretaris van de Oldtimers met wapperende haren heeft staan headbangen op Metallica. Maar het gekke is dat hij geen lang haar heeft. Zou het misschien Frank van Aa zijn geweest? Of was het een combinatie van die twee?”

Ook dit jaar is er weer een leuke band op zaterdag. “Snaggletoöth! The Dutch tribute to Motörhead!” roept Nick met rauwe stem. “Hands down the loudest, hardest rocking band of the last five decades! Everything is Röck and Röll!” aldus een enthousiaste Nick Keizer.

Ook Jop belooft net zo veel werk te maken van de tourrit als vorig jaar. “Toen hadden we hellingen van 10 procent, dit jaar gaan we naar 18 procent.” Als tussenstop van de tourrit op zaterdag wordt een bezoek gebracht aan het weekend van de AMCA, de Antique Motorcycle Club of America. “Die vindt plaats op het terrein bij Max Middelbosch in Raalte, je weet wel die van het American Motorcycle Museum.”

Het weekend wordt gesponsord door de club, zodat de overnachtingskosten en het ontbijt zijn gedekt. Wel moet je verder in je eigen natje en droogje en eventuele entreegelden voorzien. Geen zin in de band of het museum? Niks hoeft, het was buiten onder de veranda ook erg gezellig.

Via de ledenadministratie en Facebook heb je de link naar de extra informatie en het inschrijfformulier gehad. Niet gezien? Mail dan de tourcommissie via tourcommissie@hdctheoldtimers.nl

Foto’s:
–    Ron S. (links) zingt uit volle borst de meezingers van Metallica mee.
–    Een dag later was Ron een stuk stiller. Net als zijn motor.