The Distinguished Gentleman’s Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride is een jaarlijks terugkerend initiatief: motorrijders over de hele wereld halen dan geld op voor onderzoek naar prostaatkanker en hebben tegelijk een leuke dag: in het nette pak op de motor. Op 22 mei reden enkele Oldtimers mee in Rotterdam.

Dat pak bleek soms een probleem. Ken mocht van Marlice niet in zijn nette pak op de motor (stel dat er vlekken in zouden komen) en verscheen in zijn vertrouwde outfit.

Paul v. L. met in het zijspan M. (foto omdraaien)

Bij mij is er iets aan mijn lichaam veranderd waardoor ik mijn nette broeken niet meer pas. Raadselachtig. Gelukkig paste met een beetje hulp mijn trouwgiletje en mijn jasje nog wel. Smokinghemd geregeld. Het strikje van mijn trouwpak bleek een paar maten te kunnen worden versteld en voilà: in de spiegel verscheen een heer van stand in een leren broek zonder vouw. De combinatie met mijn motor die nog van top tot teen onder de bagger zit van de off road rit was echt prachtig.

A.d.V.

Berucht

Met twee keer zijspan en twee solo’s richting de Keileweg in Rotterdam. Opvallend genoeg wist Reinoud precies waar die was, zal wel iets met het verleden van die beruchte weg te maken hebben. Na enig oponthoud vanwege de weigerachtige shovel van Dir-Jan bereikten we de Ferro Dome (wat gewoon een ouwe ijzeren opslagtank is).

Daar verzamelden zich honderden motorrijders met allerlei motorrijwielen, modern en klassiek. We gingen op de foto. Helaas reed Reinoud te hard het terrein op en staat er alleen een rode veeg op de foto.

The Distinguished Gentleman K.L.

Ken bleek daar al enige tijd uit de toon te vallen in zijn outfit en sloot zich bij ons aan. Gelukkig durfden ze hem niet te weigeren bij de poort.

Uiteraard werden de Oldtimers gevraagd om vooraan te rijden.

Blauwe wolk

De start was echt prachtig. We kregen eerst een toespraak waarvan we niks verstonden omdat Paul van L. de shovelhead van Dirk-Jan opnieuw moest afstellen. Daarna begon de reisleider met het aantrappen van zijn Japanse tweetakt uit de jaren zeventig. (De shovel van Voorzitter Frank start nog beter dan dat ding.)

Daan S. (met de S. van The Stig)

Na twintig minuten trappen ontstond er een grote blauwe wolk en een hoop herrie en gingen we van start. Dat deden we iedere 500 meter zo’n beetje opnieuw. Bij elk stoplicht liet hij de Jap afslaan, trapte zich wezenloos om daarna weer een paar honderd meter verder de Rotterdamse milieuzone in te blèren. Die man heeft een beren-conditie

Keuken-Chinees

Bij de Parkkade, tegenover de Ballentent (waar we tijdens de Coronarit vrienden werden van de Chinees in de keuken) stopten we. De verwachte consumptiebonnen bleven helaas uit, we gingen hier alleen maar hergroeperen. Paul verzilverde gewiekst zijn vriendschap met de keuken-Chinees. Hij ritselde via de achterdeur binnen 10 seconden twee broodjes bal (voor hemzelf en zijn zoon Marijn).

D.J.

Dirk-Jan (geen Oldtimer en daardoor géén vriend van de keuken-Chinees) kreeg bonje met de bediening (“het is hier godverdomme geen MacDonalds”) Hij keerde na een half uur soebatten met lege handen terug.

Helaas. Intussen was de karavaan alweer verder getrokken. Door zijn actie kwamen de Oldtimers deze keer dus achteraan te rijden. Dat was niet best.

Reinoud, met in het zijspan Pepijn

Kuren

Het schoot voor geen ene meter meer op en het werd bloedheet. Bij de tweede hergroepering (op Zuid), bleken de motoren zo heet als een tosti-ijzer. En omdat we als laatste aan kwamen, was er opnieuw geen tijd om een broodje bal of iets te drinken te scoren. We gingen meteen via de Maastunnel weer terug naar Noord. Tegen de helling op begonnen koppelingen te slippen en bij mijn motor begon de tweede versnelling kuren te vertonen.

Na de tunnel bleek Ken pleite, Daan zoek en Reinoud vermist (met in de bak Pepijn de zoon van Dirk-Jan). Dirk-Jan (zonder zijn zoon)  Paul/Marijn en ikzelf zijn een beetje teleurgesteld naar de Oude Haven gereden waar we werden getroost door een Rotterdamse Blonde. Het eindpunt op het Noordplein hebben we maar laten schieten.

Tot slot nog wat getallen:

De Oldtimers hebben 486 euro bijeengebracht, Nick Eijgelsheijm krijgt vanuit de club een eervolle vermelding met verreweg de hoogte donatie. Achteraf bleek Nick als Mystery Guest ook op het evenement aanwezig, jammer dat we je niet even hebben gezien! Volgende week mee op het ritje naar Bennekom?

Het evenement in Rotterdam bracht ruim 29.000 euro op door 358 geregistreerde rijders (het werkelijke aantal lag veel hoger).

Wereldwijd heeft het initiatief sinds 2012 al bijna 32 miljoen Dollar bijeengebracht. Wat daar na 22 mei bijgeschreven kan worden is nog niet bekend gemaakt.