Run for dead friends

Jaaa!!! Kon al niet slapen van de zenuwen de afgelopen nachten, maar het is zover!!! Om 07:00 uur de wekker gezet want ik had met Frank afgesproken om ff een biertje bij zn pa te doen om 0:900 uur. Ff wakker worden en een bakkie, daarna nog ff wat wegwijspapiersel opgeplakt op een paar lantaarnpalen, snel een tandenborstel door mn ivoor geragd en een plens water in mn snuitje gemikt. Oude ploffert naar buiten gerold en op naar Rijswijk. Jullie raden het al: de RunForDeadFriends staat op het program vandaag!!!

Met Frank naar de begraafplaats van z’n Pa geknald, dit x zonder oponthoud van de broer van Art. Biertje gedaan met Franks Pa en weer terug richting 015. Gelukkig nu ook niet aan de kant gezet want dat biertje kwam aardig binnen op een lege maag, haha!!! Nog gestopt op de Brasserskade om met de organisatie van American Day Delft de laatste details door te nemen. Daarna door naar Pijnacker. Daar ontvingen we de club om uiteindelijk om 1200uur de RFDF te rijden.

Vanaf 1045 uur druppelde het binnen en was het een gezellig wederzien van clubleden uit het hele land. Jan P. kwam van het verst en we vonden het tof dat er een mannetje of 20 en 1 vrouw op zijn komen dagen. In Pijnacker kon eenieder zich te goed doen aan verse koffie en versgebakken brownies, taart en boterkoek. Bij deze bedank ik dan ook mn 3 meiduh, die zaterdag deze lekkernijen hebben voorbereid. Thnx meiduh, jullie zijn stuk voor stuk een topper!!!

Bekijk hier het filmpje

Nah, gas op die lollie en karren maar. Via de polders achter ons dorpie richting Vlaardingen. Het ploegie bleef aardig bij elkaar tot centrum Schiedam, daar werd het ff druk en moesten we hergroeperen na het centrum. Door richting Vlaardingen en ook bij Vijfsluizen moesten we ons opsplitsen in de verkeersdrukte. Bij de tussenstop in de haven van Vlaardingen waren we weer compleet en als je het mij vraagt zat de sfeer er goed in, de sfeer zat er zo goed in dat Paul v L. en Guus besloten om verder door het leven te gaan als stelletje. De romantiek spatte ervan af. Iedereen werd besmet en deelde bier en broodjes met elkaar. De jonge serveerster begreep er niks van: iedereen aan die tafel keek naar haar kont terwijl ze onze biertjes op tafel zette maar ook het “Wild Hog lepeltjelepeltje” gehalte hing goed in lucht. Dat alles in leer gestoken, het gros van het gezelschap bebaard en hier en daar een hippe sok, of een patch met een vrouwennaam, deed de Vlaardingse twijfelen aan onze geaardheid. De newlyweds gingen trouwens wel abrupt uit elkaar, Guus greep z’n kans toen Paul v L. op tequilajacht ging. Naast hem zat Kees en die heeft een oorbel, das veel kinkyer dan wat Paul v L. te bieden heeft moet Guus gedacht hebben, de ouwe cougar uit Haarlem.

De zon scheen inmiddels en er werd goed gegeten en gedronken. Eerste rondje van de club, (bedankt daarvoor, smaakt altijd goed zo’n gratis drankje) en de rest voor jezelf. Ik heb Klauwt voor moeten doen hoe je een broodje kroket eet met je handen, viel niet mee voor ‘m toen ie ’t nadeed en is toch maar overgestapt op ouderwets bestek. Ook dit kneist hij niet helemaal en ik denk dat het aan z’n missende voor tand ligt. (sorry nog daarvoor, haha).

Rond 14:30 uur weer opgestapt om via Maassluis en Schipluiden naar Delft te rijden. Ondertussen nog contact gehad met Ted L. die voor ons een plek vrijhield op het veld. Thnx Ted, helemaal super!!! Op de dijk voor Maassluis werd ik ingehaald door Peter G. die meldde dat Peet B. stil stond. Wij wachten en Klauwt polshoogte nemen. Het euvel was blijkbaar snel opgelost en Peet B. en monteurs voegden zich weer snel bij het gezelschap. Door naar Maasluis waar we een tankstop hielden, er zijn altijd wel een paar leden die niet afgetankt aan de start verschijnen zeg maar, ik noem geen namen maar jullie weten wie je bent haha!!! Via de Polders van middendelftland richting Delft. In Delft, hemelsbreed 1 km, kwam Peet B wederom stil te staan en nu bleek het euvel niet 123 opgelost te zijn. We streken neer op een veldje naast een grote kruising en met een bankie voor wat oude van dagen die daar kringetjes kunnen spugen. We waren met best wel wat oude van dagen dus dat bankie kwam goed van pas. Ook Klauwt zag zijn kans en kon op z’n gemak een vloeitje inspiratie rollen, terwijl de technische staf zich boog over de carburateur van Peet B. Ik dacht nog even aan de fles whisky, die we bij ons hadden voor de toost op de DeadFriends, maar bedacht me dat we dan nooit meer van dat veldje zouden komen!!! Zit je daar vol in de zon, dronken te worden op een kruispunt met 20 man en 1 vrouw!!! Na ongeveer een half uur konden we verder. Mooi he, semperfy: no man shall left behind!!! Schenkt toch verbroedering zo’n gezamenlijke hobby. Vraag me af of dat bij miniatuur treintjes houders ook het geval is. Laatste loodjes en we zijn er!!!

Ted L. stond als uit de dood herrezen Canadees aan het begin van het veld en begeleidde ons met gebaren die niemand snapt, de juiste richting op. Motoren neergezet en de groep, plus aanverwante die hun weg al eerder gevonden hadden, bij elkaar geraapt en de whisky snel ingeschonken voor iedereen. Die ouwe van me had een lijst met een ieders naam die ons ontvallen is. De namen heb ik zij de gek, luid uitgesproken en daarna hebben we de toost uitgebracht. Spontaan idee maar respectvol als je t mij vraagt. Gone but not forgotten!!! Daarna kon ieder zijn gang gaan, een praatje maken met vrienden dan wel bekenden onder het genot van een sappie en muziek te midden van een handjevol ouwe zooi, super!!! Het evenementje liep al een beetje op zn einde, maar door onze vertraging kwamen we later aan dan gepland, dat lag niet zozeer aan Peet B. hoor!!!

We gingen, en later weg uit Pijnacker, en tijdens de tussenstop was het bere gezellugh, ook de weggetjes die Frank en ik hadden uitgezet bestonden uit ouwe klinkertjes, steltonplaten en vluchtheuvels die 10 jaar geleden al vervangen hadden moeten worden!!! Ook Daan dacht wat te verliezen onderweg. Peet G. zag t ook maar Daan miste niks. Hij reed achter mij maar ik miste ook niks en de oude ploffert doet het nog steeds, haha!!!

Conclusie: reliabillity run, broederschap, gezelligheid, vleugje zon, whisky en rock-’n-roll en iedereen blij, super toch!!! Mensen, bedankt en tot de volgende.