Ploink, tik, fuck

Je weet dat je het niet doen moet, want griep is griep en dan moet je in je bed liggen tot het over is. Maar ja, na wat aspirine knap je op en dan denk je dat je de wereld wel weer aan kan. Werken, nou nee, na een poosje dansen de letters over het scherm. Wat dan? Nou die Liberator kijkt je met zijn ene oog al een hele tijd meewarig aan vanaf zijn bokken.

Ja, ja, hij is wat incontinent geworden. Hij houdt zijn olie niet vast en leegt steevast zijn blaas in het carter. Wel, als ik toch niet kan werken, dan ga ik toch gewoon wat hobbyen? Die ‘verwarmde garage’ is relatief, veel warmer dan 10 graden wordt het niet. Maar met een muts op en een wamre trui moet het toch kunnen?

Doppensetje. De olie pomp is zo los. Die olietank is alleen niet zo leeg als ik dacht. Affijn, als trage stroop loopt de laatste olie over het blok. Gauw een leeg yoghurt bekertje eronder. Mmmmm te klein. Gauw de ruitensproeier vloeistof door de gootsteen en de lege verpakking eronder. Duurt toch a gauw zo’n twintig minuten, lamme klauw. Wurm, wurm en ja hoor, de oliepomp komt los. Een beetje rillerig geworden van de kou met het ding naar de werkbank. Eens kijken of die kogels ingesleten zijn en dat wellicht het euvel is van de olielekkage. Jemig, wat trilt mijn hand. Eigenlijk zou ik even op moeten warmen binnen. Effe doorzetten, een klusje man nix.

En ja hoor: Ploink, tik, fuck.

Daar gaat het veertje! En één van de nokjes van de rotor…..
Het veertje heb ik zo gevonden. Maar dat nokje…..
Op handen en voeten over de betonnen vloer. Nikssss. Wat een geëmmer eigenlijk: die bril voor veraf kijkt te veraf. De computerbril kijkt niet dichtbij genoeg. Mijn ogen tranen. Magneet erbij, weer op handen en voeten over het beton. Niksss. Het kriebelt onder mijn muts, volgens mij komt de koorts terug.
Hebbes. Nokje lag natuurlijk gewoon op de werkbank. Zonde van dat half uur op mijn knieën. Niet echt van opgeknapt.
Snif. Wasbenzine. Poets, poets. Snif. Poets, poets.
Zooooohhhh, dat brandt in je neus, wasbenzine.
Prachtig kogelronde kogels, wel erg vies.
Niets aan het handje.
Boek erbij. Afstelling ook okee.
Jemig, wat zijn mijn handen koud.
Hop, monteren die handel.
Heerlijk zo’n hobby. Nooit een saai moment.
Hup, snel het bed weer in.
Morgen de ontsteking.
Dat past wel bij hoe ik me voel.