Nationale Oldtimerdag zoekt enth. Harley/Indian rijder m/v

Op 18 juni wordt in Lelystad de Nationale Oldtimerdag gehouden. De Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC), waar ook onze club lid van is wil deze dag het ‘Straatbeeld van 50 jaar geleden’ zichtbaar maken. De FEHAC zoekt nog een Harley en/of een Indian uit de periode 1920-1930. Vrijwilliger gezocht!

De bedoeling is dat je van 9.00 uur tot 17.00 uur aanwezig bent op het evenement. Je krijgt een lunch(pakket) en consumptiebonnen. Wie belangstelling heeft dit bijzondere evenement te bezoeken, kan contact opnemen met de contactpersoon-FEHAC: Ken Lautenslager.

Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat de eerste inwoners hun intrek namen in Lelystad, een nieuwe stad gebouwd op de bodem van de eens zo onstuimige Zuiderzee. Tijdens de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag zal het straatbeeld uit 1967 van deze bijzondere stad herleven.

Europese merken als Fiat, Renault, Daf, Opel, Volvo, Mercedes Benz, Peugeot en Austin

zullen een beeld brengen van hoe de nieuw aangelegde straten in Lelystad benut werden. Een nostalgisch beeld met onder meer de NSU RO 80 (‘Auto van het Jaar’), Citroën Ami 6, Volkswagen T1 Spijlbus, Opel Kapitän en een Borgward Isabelle Coupé. Daarnaast zijn een Volkswagen Politiekever (Rijkspolitie), een brandweerwagen van het toenmalige Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders en een Cadillac Fleetwood Ambulance in ‘de straat van toen’ aanwezig.

Naast het jubileum van Lelystad zullen een aantal andere jublilarissen hun opwachting maken. Het Amerikaanse automark Cadillac bestaat 115 jaar en automobielen van minstens 100 jaar oud (‘Belle Epoque’) zullen er te zien zijn. De Nationale Oldtimerdag onderhoudt goede contacten met de Federatie Historische Automobiel en Motorfiets Clubs (FEHAC), die vorig jaar haar 50-jarig bestaan vierde.

Straatbeeld 50 jaar Lelystad zal een extra dimensie geven aan het grootste gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de Flevolandse hoofdstad georganiseerd wordt. De Nationale Oldtimerdag Lelystad vindt plaats op de derde zondag in juni (vaderdag). Zondag 18 juni tussen 09.00 en 17.00 uur wordt de Bataviaboulevard wederom omgetoverd in een rijdend museum waar de fascinerende automobielgeschiedenis zichtbaar wordt.