Koude Neuzendag

DOOR: FRANK VAN A.

Beste oldtimers, 
Hier weer eens een verhaaltje van mij. Ik dacht ik doe weer eens raar. Daar hoef ik trouwens weinig moeite voor te doen.

Wij hebben afgelopen tijd weinig activiteiten gehad vanwege de horrorwinter, maar dan wil je ook niet weg, dan wil je lekker thuis blijven en je ijzeren schatje verwennen. Maar 23 februari was het toch echt zo ver, we moesten we de deur uit en ons ijzeren schatje alleen laten. En de barre kou trotseren. Het is weer koudeneuzen dag.

Dit keer bij Paul en Froukje. Dat is al spannend, ja ik ben en soort autist, het was dit keer niet vertrouwd bij Sil en Simon, het kon helaas door omstandigheden niet bij hun door gaan. Ja dan moet ik ergens anders heen, dat vind ik best eng. Dacht ach, als dat maar goed gaat en zo.

Nou er toch maar heen gegaan, Eef en Lisa zeiden: ‘stel je niet aan, het wordt daar ook leuk’. Nou in Gouda aangekomen bij Paul en Froukje in de straat. Ik dacht: dit moet goed komen we konden gelijk de auto kwijt (ja sorry we waren met de auto, best klote met een pan soep op de motor). Da’s een goed voorteken.

Binnen kwam het helemaal goed, we werden verwelkomd door Paul en Froukje. Er werd mij gelijk een biertje en een zelfgemaakte worst aangeboden.Toen wist ik het zeker: dit komt goed. Er was een hoop heerlijkheid van gerookte kip tot salade.

Je hebt toch van die bakprogramma’s? Valt in het niks met het kooktalent van de Oldtimers. Ik doop het nu ook om naar Heel Holland Bakt er geen Klote van. En de koude neuzendag wil ik omtoveren naar Oldtimers Culinair. Als je er niet bij bij was is dat een gemiste kans. Iedereen die er wel was kunnen later zeggen: ‘ik was er bij toen bij Paul en Froukje’.

Nou Sil en Simon het was een goede vervanger, daar hoeven jullie niet over in te zitten. Ik hebt het best naar mijn zin gehad. Ik wil ook Paul en Froukje bedanken voor het op zich nemen van de Koudeneuzendag en de gastvrijheid. O ja vroeg mij in auto wel af; Paul en Froukje hebben jullie al jullie eigen bestek gewoon nog? Missen jullie niks? Blijven wel Oldtimers, die nemen soms gewoon wat mee, kunnen ze niks aan doen, is de leeftijd.

Missen jullie wat? Plaats even een berichtje en jullie krijgen  het gewoon weer terug.

De groetjes Frank van A.