Kippensoeprit 2018

Op zondag 25 maart werd de Kippensoeprit gereden. Die begint ieder jaar met het beantwoorden van een aantal vragen. Dit jaar waren het meer vragen dan andere jaren.

De eerste vraag

De eerste vraag die moest worden beantwoord, was: wie organiseert de rit? Het meest gegeven antwoord was: Lars. Maar dat was onjuist. De rit is uitgezet door Joe. Wie? Ja je hoort het goed: Joe Juffermans, de jongste aanwas bij The Oldtimers. Ik praat niet graag over haar, maar Joe heeft een jaloersmakend kapsel dat ongeveer 100 procent het tegenovergestelde is van dat van de (interim) secretaris van de club. Check de foto’s en je weet meteen wie Joe is.

De tweede vraag

De tweede vraag is: heeft iedereen rekening gehouden met de zomertijd? Ik kan mij nog een akkefietje herinneren met Nico Paardekoper (God hebbe zijn ziel) die het presteerde om een uur TE VROEG te zijn bij een rit. Hoeveel leden de vraag fout hadden, weten we niet, we waren op het controletijdstip al een uurtje onderweg.

De derde vraag

De derde vraag was: staat iedereen op de juiste vertreklocatie? The Oldtimers zijn behoorlijk honkvast waardoor verandering van locatie steevast leidt tot misverstanden. Toen de snertrit van Nieuwerkerk naar Krimpen ging, zijn nog jarenlang leden naar de oude stek bij Piet gereden. Extra verwarrend: Nieuwerkerk en Krimpen liggen allebei aan Den IJssel, zij het op tegenovergestelde oevers. Dat is voor niet-ingezetenen onbegrijpelijk. Joe had voor een soortgelijk dwaalspoor gezorgd door voor een vertreklocatie aan een kanaal te zorgen. Kanaalzicht en Rooie Kees liggen met een beetje fantasie ook aan het zelfde water. Om het juiste antwoord te kunnen vaststellen is de rit langs Rooie Kees gegaan, maar om half vier stond niemand meer te wachten en was Lars alweer naar huis gegaan.

De vierde vraag

De vierde vraag is: wat trek ik aan vandaag? Het is ’s morgens altijd steenkoud bij de Kippensoeprit en ’s middags erg warm. Ik herinner me zelfs nog een rit waarbij ik een ijskrabber heb gekocht bij de Shell omdat de binnenkant van mijn windscherm steeds bevroor. Iedereen beantwoordde deze vraag op zijn eigen manier, waardoor een enkeling versteend van de kou aan de start verscheen, en een ander met het zweet op zijn voorhoofd.

Nadat we dankbaar van de gastvrijheid van de jonge uitbaters (speciaal voor ons op zondag opengegaan) hadden genoten en iedereen het formulier met de vragen had ingevuld, ging het gas er op. Binnendoor naar Koudekerk aan de Rijn, een leuke omgeving. Bij Alphen zag ik een bord N11 en heb ik nog even gezwaaid. Ik ben naar de verjaardag van mijn dochter gereden. Het tweede deel twee van de Kippensoeprit schrijft Joe zelf.