Eerste 2e paasdag rit

Art heeft mijn licht nog streng toe gesproken, dat het mijn beurt was voor een stukje, nou bij deze. Op eerste paasdag heb ik niet alleen de eieren maar ook mijn helm eens leuk versierd. Dacht misschien leuk voor de rit de volgende dag. Afijn, ik 2e paasdag vol goede moed en een volle tank, en een beschilderde helm naar Ken.

Daar een bakkie en met zijn 3tjes, Kevin, Ken en ik zei de gek op naar Art zijn huis. Daar aan gekomen werden wij ontvangen door mevrouw Art en Art. Art stond al buiten, zou die ons hebben horen aan komen??? Nou kan Art lekker lectuur schrijven maar als gastheer komt hij ook aardig weg. Hij had oude bakjes van de Chinees klaar gezet voor onder de brommer maar volgens mij heeft niemand ze gebruikt.

Dat gold niet voor het lopend buffet wat binnen stond, complimenten voor mevrouw Art*. Het zag er allemaal top uit. Maar goed, motors gestart en klaar voor de rit. Jawel die van Art en mij startten in een keer! Nou kan het komen dat Art nu de Groene Draak meenam, weet niet waar dat ding vandaan komt of wie hem heeft gereviseerd, maar die moet even solliciteren bij het team van Valentino Rossi, één grote klap en Art ging door de geluidsbarrière.

Groene Draak

De achterblijvers kwamen we weer tegen bij het pontje. Jeroen timmert had ze op sleeptouw genomen. Zou je eigenlijk bij Paul van Lieshout verwachten omdat die natuurlijk…..nou ja laat maar.

Art had een heel mooi ritje uitgezet door een stukje Nederland waar ik nog nooit was geweest. Onderweg nog gestopt bij een ijsboerderij. Das geen kroeg. Dat arme meisje snapte er niks van, er ging 12 man bier bestellen en tequila. Het meisje zei: “dat ijs hebben wij niet,” ze had gelukkig wel gewoon echte cola.

Dingutjuh

En je gelooft het niet maar er is onderweg niks gebeurd. Moesten wel op een dijk even beneden rijden, die was afgezet daar was geloof ik iemand naar beneden gereden of gevallen. Nou er was nog een klein dingutjuh, terug bij Art in de straat trok Daan een kenteken plaat uit zijn voorhoofd die bleek van Piet te zijn. Hij was die even verloren. Nou bij Art uit de schuur even wat boutjes en moertjes en weer als nieuw.

Nou weer lekker bij Art in de tuin met een biertje en tequila, was ook best geregeld trouwens. Aan de tuintafel bij art werd mij gevraagd of ik verstand had van een ontsteking en nee dus, ik heb art doorgestuurd naar Piet van Rijn maar het bleek om de motor te gaan. Nu hoorde ik ook dat Paul van Lieshout ook overweg kan met een tandartsboor, mochten jullie last hebben van je mond en Piet is op vakantie, bel Paul even die kan je ook van de pijn af helpen.

Niet doen!

Ben er nu ook achter, en Art overigens ook, dat je de inspectiebout van je vliegwiel niet moet los draaien als de motor loopt. En het vliegwiel even stop zetten met een schroevendraaier werd door Ken afgeraden. Dus Oldtimers niet doen. Na nog wat sterke verhalen weer huiswaarts. Art en mevrouw Art*, ik wil jullie bedanken voor de gastvrijheid en het ritje.

“Art, het was een mooi ritje punt.”


Groeten van de Paashaasoldtimerpaasritverzamelaar. (Frank)

Mevrouw Art* heet in het echt Nancy, maar vanwege de privacy is haar naam in dit verhaal aangepast.