Dit duo verkoopt hun schoonmoeder nog

Afgelopen clubavond was het weer Amerikaanse Verkoop. Kevin en Frank waren als veilingmeester onovertroffen en we zouden ze voortaan eigenlijk Harry & Jekkers moeten noemen. Zelfs een stapel verwassen T-shirts uit de erfenis van John Pauli wisten ze te verpatsen: “Moet je kopen, dan loop je er weer gesoigneerd bij.” Om de clubkas te spekken haalden ze alles uit de kast, ze zouden hun schoonmoeder nog aan je verkopen.

Alsof je een avondje improvisatie-theater had geboekt.

Maar in plaats van 35 euro voor een kaartje, was het gewoon gratis op je eigen club. De avond vloog voorbij. Hier wat hoogtepunten:

Johanna bakte een taart, Ruud ging er mee vandoor

De appeltaart van Johanna Paagman ging voor 20 euro naar Ruud de Gier.

Twee Road King uitlaatpijpen gingen per opbod tussen Keizer sr. en Keizer jr.. De ouwe Keizer ging er met de buit vandoor, maar de jonge Keizer weet wat hij in zijn schoen kan verwachten.

Een heuse ossenkop ging voor slechts 5 euro naar Peter Groeneveld die thuis wat uit te leggen heeft. Naast deze onbegrijpelijke aankoop (want wat moet je met een Ossenkop), kocht hij verder alles waar niemand heil in zag. De stapel voor zijn neus werd groter en groter.

Een vetspuit ging – tot grote schrik van Veilingmeester Frank – mee naar huis met zijn veilingmeesteres Eefje. Baas boven baas, zullen we maar zeggen.


Een handgenaaid damestasje voor een KH. Ken zou en moest het tasje hebben. Hij kreeg het te pakken voor een geeltje en heeft het daarna de hele avond zitten aaien

Willem Buchly kocht (op de pof bij zijn zoon Peter) dertig jaargangen van de Veteraan Motor Club (ook uit een erfenis: Henk Janse), hij wist daarbij zelfs Larry Elias te overbieden.

Het kunstwerk dat Sjaak Visser traditiegetrouw voor de Amerikaanse Verkoop produceert, ging dit jaar naar Larry na een spannende race met een geheimzinnige “internet-bieder” die via Keizer sr. inbelde. De veilingmeesters diskwalificeerden de bel-bieder als “een ADO-chinees” waarna Larry de gelukkige eigenaar werd van een echte Sjaak Visser

Zelf ben ik erg tevreden met het klapstuk van de avond: een gesigneerde fan-foto van Harry & Jekkers. Ze staan nu op mijn bureau op de plek waar eerst de foto’s van mijn kinderen stonden. Ik denk voortaan elke dag aan ze. Thanks, Frank en Kevin

Kortom een leuke avond voor het goede doel: de clubkas. Met de opbrengst financieren we bijvoorbeeld weer de tourritten van komend seizoen. Heerlijk fossiele brandstoffen omzetten in decibellen en broeikasgassen.

Boven: het kunstwerk van Sjaak dat gelukkig niet naar China ging

Onder: het zelfportret van Sjaak Visser dat volgend jaar onder de hamer gaat

Beste Oldtimers, een warm welkom voor onze Benjamin: Joe Juffermans.

Brengt me op het volgende heugelijke feit: tijdens de Amerikaanse Verkoop hebben we zo’n goede indruk gemaakt op Joe Juffermans, dat hij ter plekke lid is geworden. Het gebeurt vaker dat iemand denkt dat we leuk zijn en dan lid wordt. Maar dit is wel een heel bijzonder geval. Joe brengt namelijk de gemiddelde leeftijd in onze club met zijn 26 lentes fors naar beneden. En hij rijdt een Liberator. En dat betekent dat zijn motorfiets aan zijn vijfde generatie berijder begint en wij een jong clublid rijker die géén gebruik maakt van de uitzonderingsregel voor nieuwerwets spul. Familie Van der Lelie moeten we hartelijk danken voor hun bemiddeling. Joe zorgt meteen voor nieuw elan binnen de club en neemt Lars Melberg de zorg voor de Sippekoeprit uit handen.

 

De gesigneerde foto van de veilingmeesters