De snert-, hamburger-, truien rit

Het is 8 november de snertrit staat in de agenda, nou dit jaar geen snert nie! Niet met een ritje in ieder geval. Nu hebben we voor de jeugdafdeling van de oldtimers (youngtimers) truien laten maken voor de aankomende gure wintermaanden, dan wil je de kinderen geen kou laten lijden. Nu waren deze truien klaar maar bedacht mij hoe krijgen die aardbeien nu hun trui? Opsturen? Tsja dat is ook zo wat… er zitten er een paar honderd thuis van de postnl, niet van de corona maar die hebben het pakket syndroom, het is daar een beetje druk.

Ik dacht weet je wat? Ik ga zelf de ptt-er uithangen, op de motor, dan heb ik gelijk een ritje, dacht ik, das mooi! Kevin had er ook wel oren naar, Jeroen ook gevraagd want zonder roadcaptain kom ik nergens! Ik kom wel ergens maar niet waar ik moet zijn. We waren met zijn drie├źn, dit had ik geregeld voor de nieuwe coronaregels van vier man buiten naar twee gingen, maar ik denk drie moet wel kunnen. Zaterdagavond ben ik bij Kevin blijven slapen, biertje bij Kev gedaan, fikkie aan, niks aan de hand.

Effe je hoofd draaiuh

Zondagochtend, Jeroen kwam naar Kevin, we zouden om 9.00 uur vertrekken, nu had ik gehoord dat Jeroen zondag jarig was, ik dacht daar moet ik iets mee, zaterdagavond met Kevin een plan gesmeed, als hij aankwam zouden we niks zeggen en doen alsof onze neuzen bloeden, dit ook tegen Froukje en Paul gezegd want deze stonden als eerste op de lijst. Wij van Pijnacker richting Gouda, we werden warm ontvangen met koffie, Marijn zijn trui overhandigd, we hadden nog niet ontbeten en Froukje heeft voor ons toen een heerlijk eitje gebakken. Paul was zijn bed uitgekomen, hij lag net twee uur in zijn bed want hij had ’s nachts gewerkt, ik vond het wel leuk dat hij voor ons uit zijn bed uit kwam, of was het door alle herrie? Maar goed na nog een bak koffie aanstalten gemaakt voor het volgende adres maar van Paul moesten we eerst een tequila nemen, daar krijg je ’t lekker warm van! Nou dan maar iets voor elven een tequila er ingooien maar nog niemand had Jeroen gefeliciteerd!

Op naar het volgende adres in Gouda, dat was Jan-Gerben, ik had met Kevin geregeld dat Jan-Gerben een taart zou halen, ik een feesthoed onder mijn jas, Kevin rolfluitjes in zijn zak, Jeroen had nog niks door, aangekomen bij Jan zijn woonboot, daar ook weer koffie op anderhalve meter afstand natuurlijk. Bastiaan de kleine man van jan zijn trui overhandigd, toen taart met lang zal hij leven, Jeroen zijn feesthoed op en taart eten, dacht je nou echt dat we de tour commissaris en roadcaptain zijn verjaardag zouden vergeten? Nee natuurlijk niet! Hij was blij verrast, dus dat was geslaagd.

Hier ook effe je hoofd draaiuh

Onze koffie op gedronken en taart opgegeten en door naar het volgende adres dat was naar Peter en Jolanda in Ede. Vanaf Gouda binnendoor achter Jeroen aan naar Ede, heel leuk rijden trouwens. Door de bossen bij Utrecht, dat leek daar trouwens wel het sprookjesbos van de Efteling, druk! Niet normaal! Bij Peter en Jolanda aangekomen, Roeland en Fabienne hun trui overhandigd. Peter was hamburgers aan het bakken, je kan slechter ontvangen worden. Lekker gegeten en bijgekletst, op de motor gestapt richting Berkel en Rodenrijs, naar Kees Houwaart, onze clubmasseur.

En hier ook!

Kees heeft natuurlijk geen kinderen meer in de leeftijd van de Youngtimers maar zijn zoon wel. Trui overhandigd even bijkletsen met een biertje erbij en met mevrouw Houwaart erbij. Ook was dit weer een leuk ontvangst maar aan alles komt een einde, dus op de motor door naar Delfgauw naar Sil en Siem. Ook daar weer supergastvrij ontvangen zoals altijd. Mike zijn trui overhandigd. Jamie wilde geen trui totdat hij die van Mike zag, (de trui voor Jamie is in de maak) . Nog even gekletst in Simon zijn zelfgetimmerde bar met een colaatje en ook daar weer afscheid genomen en op de motor door naar Delft.

Nick een bericht gestuurd dat we zijn kant opkwamen. Kreeg bericht terug ‘ik zit bij mijn pa’ (Leo Keizer) dat is twee straten bij Nick vandaan. Over een ontvangst gesproken, Ik heb nog nooit zoveel keizers bij elkaar gezien! de hele familie was eten bij koning Keizer. We kregen lekkere hapjes van Fenny, biertje erbij, altijd gezellig bij de Keizers, ohja en natuurlijk de trui gegeven voor Lois, daar kwamen we tenslotte voor. Dit was trouwens ook gelijk het laatste adres.

Jeroen ging richting huis, nog even zijn verjaardag vieren met zijn meisje en de hond. Ik ben nog even meegereden naar Kevin, daar nog een dag afsluitbiertje genomen. Nou denk denk je.. ik mis vier kids in het verhaal! Stass de kleinzoon van Jack en Lex die kon niet wachten dus die had stiekem de trui al, en Liv en Bizou van Kevin en Tineke die hebben zaterdag ook hun trui al gekregen en mijn eigen dochter Lisa had hem natuurlijk ook al.

Ik vond het een superzondag en wil iedereen bedanken voor de gastvrijheid, de hapjes en drankjes. Het is saai in deze tijd maar hou het veilig en let op elkaar, maar vooral hou contact met elkaar! Ik wil gelijk langs deze weg Henk Boonstra heel veel beterschap wensen! zet hem op Henk! Een Oldtimer krijg je niet zomaar van zijn sokkel.

Mensen de groetjes en tot snel.
Frank