Toeren tijdens Corona

‘Slechts’ drie tourritten hebben we gereden in dit gedenkwaardige seizoen. Een terugblik.

Afgelopen zondag reden we met 15 man van Leiden naar Naarden. Een omgeving waar we eigenlijk niet veel ritten hebben gehad. Bas, de zoon van Annette en Hans Buitenhuis (die dus in Naarden wonen), heeft het best moeilijk. Door Corona zit hij behoorlijk geïsoleerd in zijn aangepaste woonomgeving. De (tweede!) Facebook-oproep van Hans om hun zoon een kaartje te sturen ter afleiding, werd door Frank van A. opgepikt. “We gaan die kaartjes zelf brengen.” Jeroen heeft de rit uitgezet.

Nog nooit iemand zo blij gezien met ons bezoek!

“Motormannen, motormannen, motormannen”. Bas Buitenhuis zat helemaal op en neer te jumpen in zijn rolstoel bij het zien van zoveel oude mannen met motoren. Hij werd bedolven onder de meegebrachte kaarten.

Hans Buitenhuis greep naar de Fishermens Friend en pinkte een traantje weg vanachter zijn donkere zonderbril. Annette hield het hoofd koel en ging rond met een mandje lekkernijen. Als klap op de vuurpijl konden we Bas begeleiden richting de stamkroeg van de Buitenhuizen waar de familie sinds de Corona niet meer geweest was. Op het terras in het historische vestingstadje dronken we op anderhalve meter op de gezondheid van Bas, Hans en Annette nog een drankje. Bas heeft een topdag gehad (en wij ook). Daarna gingen we in kleine groepjes weer naar huis.

Op 9 augustus werd door een man of dertig van Don Bosco naar IJsselstein gereden. Ironisch genoeg was het tijdstip van verzamelen ook zo ongeveer het tijdstip dat de bezoekers aan ons afgelaste I.W. zouden zijn vertrokken voor de tourrit…… In IJsselstein werd gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Mark en Petra Oterdoom in hun monumentale boerderij. Rebecca Lopes bakte ze daar bruin (de pannenkoeken) en het gecancelde-IW-Corona T-Sjugts werd uitgedeeld aan wie het had besteld.

Ook op 26 juli was er een Corona Rit met een T-sjugt uitdeelmoment. Na een kopje soep vertrokken we (ook 30 man) voor een rit door het Zuid-Hollandse waardenlandschap. En toen bleek hoe moeilijk het eigenlijk is om alle Corona-maatregelen in acht te nemen. Enkele deelnemers merkten hardhandig wat er gebeurt als je geen anderhalve meter afstand houdt. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij en bleef de schade beperkt tot wat averij aan twee motoren. Oja, en er zitten wat olie- en benzinevlekken in het asfalt bij Oudewater.

Twee oproepen

Heb je een idee voor een rit en wil je er ook wel eens eentje organiseren? Neem dan contact op met de Tourcommissie (Paul van Lieshout, Jeroen Rovers, Art de Vos).

Neem je deel aan een tourrit? Neem dan wel de verkeersregels in acht! Je neemt deel op eigen risico, je houdt rekening met elkaar en je haalt geen capriolen uit. We willen namelijk géén letsel, géén schade en géén gedoe onderweg. En let op: boetes zijn voor eigen rekening!