Elke mijl getril

Door: Kevin L. Chief Damage Control & Senior Road Captain

Dit artikel is door de Toercommissie geschikt bevonden voor alle leden vanaf 16 jaar. Bevat grof taalgebruik, alcoholgebruik en verwijzingen naar criminele activiteiten.

Ja toch !!! Eindelijk weer naar buiten met het spul. Je harde werk zal beloond worden of niet natuurlijk….dat kan ook. Maargoed, vandaag de opener van t nieuwe seizoen.

Voor menig lid wordt het t moment van de waarheid, blijft ze heel en wordt je TLC van afgelopen winter beloond? Of verlies je van alles onderweg, zoals het deksel van je koffer of blijkt dat je de speling in je bak toch net ff anders had moeten afstellen., of je remkabel breekt. Je kent t wel : dit is de Shakedownride.

Georganiseerd door Hans W : Verzamelen in een kroegje in Oudewater, ritje maken, terug naar de kroeg en daar de niet rijdende leden zien om bij te kletsen en lekker wat te eten met z’n allen, gezellugh!!!

Uitstekende organisatie. Zelfs aan een invalidenparkeerplaats was gedacht!

Verdacht pakketje

Die ouwe en ik hadden om 10:00uur afgesproken om een bakkie te doen. Zo gezegd zo gedaan was ik ff over tienen bij paps en mams over de vloer. Bakkie, praatje en richting Gouda. Die ouwe moest een pakketje bij Harry vd K afgooien en ik zou rond elven bij Paul L zijn met de Rest van der Tourkommissie, Stimmt !!!

Daarna zouden we elkaar wederzien bij de kroeg in Oudewater.

Om een voor mij onbekende reden werd het verhaal over dat pakketje voor Harry steeds vager. Iets met een nieuwe adres en ik weet niet zo goed waar t is. Harry moet t uiteindelijk ergens tijdens een feestje in Europa afleveren bij iemand die Djapke heet of iets in die richting.   Onbetrouwbare situatie als je t mij vraagt !!!

Ok Pap!!! Weet niet wat voor gekkigheid dit is en zo ken ik je ook helemaal niet maar we rijden gewoon met z’n tweeën naar Paul en zien vanaf daar wel verder !!!

Onze  machines liepen lekker op de frisse lucht van de prille lente

Onze  machines liepen lekker op de frisse lucht van de prille lente en zonder problemen bereikten we t huis van Paul.

Na een warme begroeting met Art, Jeroen, Paul en Froukje konden we gelijk aan de keukentafel schuiven en mochten we het ontbijt opmaken, er werden zelfs nog eieren gebakken voor ons. Helemaal super !!! Thnx Froukje !!!

Paul vertelde wel redelijk snel dat er geen tequila in huis was want daar stond  nu een piano voor in de plaats…. Paul…geen tequila…piano…WTF !!!

Een kort overleg volgt over dat vage pakketje en wordt verpakt in een praatje pot en wat stoerdoenerij. Snel wordt er besloten dat die ouwe, Paul en Art, het pakketje afleveren bij Harry.

Paul omdat hij ongeveer wel weet waar het is….? die ouwe omdat hij zeker wil weten dat dat pakketje echt aan Harry wordt overhandigd en Art volgens mij omdat ie t allemaal reuze spannend vond.

Het ouwe vlees moet eerst op…..

Ik begon de hele situatie nu echt te wantrouwen en besluit mee te rijden voor de veiligheid van de drie musketiers en vooral van die ouwe !!! Jeroen blijft achter want Max komt net aan en Daan S komt ook nog. Op t laatste moment durf ik toch niet mee te gaan en onder het mom van ” ik moet nog ff m’n gashendel wat bijstellen ” blijf ik veilig bij Jeroen en Max. M’n moeder zal wel boos worden, maar fuck deze shit !!! Ik blijf hier !!! En…het ouwe vlees moet toch eerst op.

Vage shit

Braaaap !!!! En daar gaan ze !!! En ik begin aan m’n gaskabel te pielen.  Binnen no-time is Art terug, zonder die ouwe of Paul. WTF !!! Art wat is er aan de hand ?….waar zijn…? “Nou…eh…ja…heb ik weer… voorremkabel gebroken…” Jaja Art…jaja… !!! Ook gewoon in z’n broek gescheten op weg naar de ” transfer ” , en dacht…ik ga terug met ” pech ” …ofzo…

Alweer sleutelen….

Ik snap m helemaal Art : te vage shit voor een zaterdagochtend!!!

Dat bleek ook, want later bleek dat Harry met mach 100 bij z’n huis vandaan reed met een onbekend persoon achterop. Hij passeerde de twee overgebleven musketiers en verdween in een grote stofwolk !!! Die ouwe en Paul roken direct onraad, trapte de ho – ijzers op de treeplanken en met een Mexican u-turn verdwenen ook zij in die stofwolk, rijdend voor hun leven. Niet wetende voor wat voor onheilspellends Harry op de vlucht was. Harry is een kerel van 2 meter hoog en heeft heel de wereld getrotseerd met z’n stalen ros. Die rent niet zomaar weg toch !!! Moet dus echt wat aan de hand zijn en dan verval je toch in je reptielenbrein : fight or fright. Of vluchten en dat deden ze !!!

Eenmaal terug in de veilige haven, inmiddels was Daan S ook ter plaatse, werd de focus meteen op de voorrem van Art gelegd en ging men over op de orde van de dag….vreemd, heel vreemd…

Marijn kwam overigens op z’n witte sokken naar buiten om z’n vader te melden dat hij net op tijd het alarm had kunnen uitschakelen…vreemd, heel vreemd.

Beetje kut

Just a day in the life of an Oldtimer : motoren af en aan, beetje sleutelen, bakkie, plasje, een stoer verhaal de wereld in helpen, beetje kut roepen … je kent t wel.

Met dit gezelschap een ritje gaan rijden moet goed komen vandaag!!!

Ietwat verward rijden we een beetje door elkaar, dan weer daar en dan die weer naast je…geen geoliede machine die we normaal gesproken zijn als we in groepsverband rijden…er was ook diesel getankt door een van ons, de laatste keer dat er getankt moest worden, hielp er ook niet aan mee zeg maar !!!

Maargoed,  we komen aan in Oudewater en ons koppie is weer tot rust gekeerd. Ongetwijfeld een boze mede weggebruiker hier en daar maar hey !!! we hebben lang genoeg binnen gezeten he…nu komen wij buiten spelen !!!

Voor de deur van de kroeg staan al een paar machines na te dampen danwel niet te tikken van het krimpende, afkoelende staal. Van heinde en ver is men weer gekomen.

Deze machine stond na te dampen

Een van die machines is van Harry …. !!! Ok…Harry is dus hier…hmmmm…hij wordt gelijk apart genomen door die ouwe en Paul en er ontstaat snel een grimmig sfeertje daar voor die kroeg in Oudewater. Verwijten over en weer van ” je reed ons zo voorbij, je zwaaide niet eens ”  en ” vroeger toen die harley dag hier nog was ” …. blablabla !!! Oh ja er zou ook een motor van dikke Sjors gestolen zijn in dit verhaal. Ik snap er geen hol meer van !!! Wat is er van de club geworden, waar is het fout gegaan !!!

Ik probeer het los te laten en terwijl ik naar binnen loop, krijg ik nog mee dat niemand nu weet waar t pakketje is !!! Kwijt dus….wordt vervolgd.

De rit :

Rond 1400uur stond er een zestien tal motoren voor de kroeg in Oudewater. Iets over tweeën ging het gas erop. Een mooie rit volgde en als een ietwat stroeve maar steeds beter lopende machine, cruisden we over boerenweggetjes in de voortuin van de provincie Utreg en de achtertuin van Zuid Holland. Af een toe een beetje zon en een magere 10 graden.

Zo reden we een uurtje of twee rond en ik reed voornamelijk achter Max. Max heeft z’n buell voorzien van een best wel dikke achterband, verder heeft hij een bijzonder breed stuur en dit in combinatie met midcontrols creeert een bijzondere zitpositie zeg maar…. Ik zit vrij laag in het zadel en met Max voor me, had ik precies zijn dikke achterwerk…uh…achterband, ik bedoelde achterband, op ooghoogte. Over dat achterwerk gesproken : dit in een lederen broek gestoken maakte mij ietwat onrustig…maar ik kon er ook niet van wegkijken…ik kon er gewoon niet omheen, zo’n in your face situatie weet je wel…Afijn, materiële schade bleef verder uit .( emotionele schade wel )

Blije manne

Lid sinds twee dagen

In Oudewater kwamen we op de rondweg nog een shovelrijder tegen die zich bij ons voegde en mee de kroeg in ging. Ik vond dit dapper van m en begreep later van Paul dat hij sinds twee dagen lid was….ook weer vreemd, heel vreemd…ik heb mezelf maar voorgesteld als Bernard en de kat uit de spreekwoordelijke boom gekeken.

Iedereen wat te drinken !!!! Ja mooi !!! Mag ik ff de aandacht !!! Een korte bedanktuiging voor de organisatie van de rit : Hans W en…de kroeg. We mochten voor degene die wilden, eten bestellen en dat daar lekker oppeuzelen. Goed geregeld Hans !!! En fijn dat je zo flexibel was om op verzoek van ons de rit naar zaterdag te verplaatsen. ( dat vond niet iedereen maar daar kom ik later nog op terug ). Dit wilde wij als Tourkommissie graag, om uit te proberen om de clubritten in clubmiddagen/avonden over te laten gaan.

Every MILF a Thrill

Maargoed, terug naar Jan P. Die probeerde al vrij snel na terugkomst op z’n panhead te stappen om de kuierlatten te trekken richting Drente. Hij is gelukkig niet de snelste meer dus ik had ‘m vrij snel in de smiezen en wist m dan ook weer de kroeg in te lokken. ” Waarom laat je die man niet gaan ? ” Hoor ik je denken. Nou ik stond ziezo op scherp en nam alles in me op sinds afgelopen ochtend. Alles valt me op en iedereen is verdacht tot het tegendeel bewezen is.

Every Milf a Thril????

Maargoed, het ging om Jan P, de beste Oldtimer rijd vanuit Drente naar hier, of Brielle, of maakt niet uit waar, om vervolgens nog een rit te rijden met z’n clubmaten. Dit doet ie al jaren zo sinds ie met Johanna aan de andere kant van Nederland woont. Dat mag beloond worden hadden we als Tourkomissie bedacht en zo ontstond vorig jaar in Brielle, het snode plan om Jan een award te geven. Een award voor de inzet, de toewijding, de kilometers die hij rijd, op zijn leeftijd, met alle respect t uiteraard!!! ( ik moet t nog maar zien te halen ) .

Een T-shirt moest t worden. Mede mogelijk gemaakt door Nick K en Corry vd L. Dank daarvoor, mooi shirtje geworden en smaakt naar meer.

Het shirt heeft de titel, Every mile-a thrill award en is een limited edition. Als jij zelf zo’n shirt wil kan je meedingen in het shirt voor volgend jaar.

Weet tijdens de openingsrit van 2025, het meest gereden kilometers aan te tonen ( middels je tellerstand maar dan hebben we ook je huidige stand nodig,

 of gewoon door je verhaal te doen met een betrouwbare getuige of een fotootje van jou en je motor op het verste punt ) dan wordt jij de volgende eigenaar van zo’n waanzinnig t-shirt !!!

WOW!!! SUPERCOOL!!!TOCH!!!

Ok, ok terug naar de kroeg : Jan is ontroerd en blij verrast, kusje van Paul op z’n wang, wat als er een award wordt uitgereikt is er altijd zo’n verlopen blonde ” schone ” die een zoen mag geven bij.

Je merkt t al, de sfeer zat er goed in. We dronken elkaars drank op, werden wat baldadig en grapte en grolden wat. Plannen werden gesmeed wie t volgende shirt op zou kunnen eisen. Een stel heeft Zweden op de planning staan en anderen weer Spanje… het kan zomaar een spannende competitie worden !!!

CCR klonk door de speakers en ook oh oh Den Haag klonk over de straat voor die kroeg in Oudewater. Eten werd besteld en Chinees werd t . Altijd goed en veel. Enige familie van clubleden arriveerden voor een gezelugh wederzien met anderen en zo zaten mijn drie meiduh, m’n moedertje en de rest van de bende gezellig te tafelen in een ouwe bruine kroeg in Oudewater.

Ook dit was gezellig en het is waar wat ze zeggen : eten verbindt… zoiezo je darmwanden inclusief vetpercentage toch !!! Je slibt langzaam dicht, maar hey !!! Tis wel gezellugh !!!

Maar aan alles komt een eind en na gezamenlijk de tafel afgeruimd te hebben en voor sommige nog een bakkie koffie, taaide iedereen in kleine groepjes af, the Oldtimers getrouw.

Na m’n meiduh en moeders gedag te zeggen, vorm ik uiteraard een duo met die ouwe en met Jeroen in ons kielzog, gaan we huiswaarts, direction 015 / 010 !!!

Kutbenzine

Het schemerde, het koelde af en bleef droog. Een mooie, ietwat frisse vooravond was het. Voldaan zat ik op de motor en leidde ons drietal naar huis. Althans…bijna!!! We waren in de veronderstelling dat we niet hoefden te tanken, maar ergens tussen Waddinxveen en Moerkapelle kwam die ouwe met de mededeling dat ie net op reserve is gegaan. Ok, ik leid ons naar die Tango daar verderop. Ik zeg tegen Jeroen dat we ff moeten tanken maar dat ze alleen die kutbenzine hebben hier. Die trekt z’n conclusie en meld direct terug dat ie het laatste stuk over de snelweg gaat. Die zag de bui al hangen, die eigenwijze Lauties gaan natuurlijk op de benzinedampen naar Zoetermeer proberen te komen voor een pomp met de juiste brandstof !!! Geen zin in !!! Fuck dit !!! Ik geef wel een seintje als ik thuis ben, doei !!! Ik snap t ook wel, hij heeft dit al een keer tijdens een roadtrip mogen ervaren met me.

Dussss…..tis wel donker aan t worden nu. Zonnebril blijft gewoon stoer op maar ik zie steeds minder eigenlijk. Die ouwe rijd ergens achter me en op een gegeven moment ben ik m kwijt. Ik wacht ergens op een hoekie, duurt best lang…ik denk aan dat pakketje…en denk : ” waar blijft die ouwe nou ? ” ik wacht nog ff… dit duurt te lang, foute boel, ik rij terug !!! In geen velden of wegen te bekennen !!! Doemd er uit t donker een schim op, bekend geluid, geen verlichting…die ouwe!!! Ok, bijzonder dat je ” ff kwijt ben ” en zonder verlichting rijd op een ietwat frisse lente avond zo tegen een uur of 8 !!! Toch ? Of niet dan !!!

Maardesalnietteplus

Maardesalnietteplus hebben we elkaar weer gevonden. ” hij is nu echt leeg ” is de verklaring voor het ” ff kwijt zijn “. En waarom rijd u zonder licht ? Is dat stuk gegaan ? Uh…nee…heb ik zeker niet aangezet toen ik m weer aantrapte…

Ok…? wat wil je doen, hier wachten tot ik terug kom met benzine of kijken we of je nog een stukkie verder komt ? Schud schud…beetje benzine in de leiding, trappen lopen. Zet je licht aan en ik rij wel achter jou aan, ken ik je een beetje in de gaten houden !!! Ouwe gek !!!

Nou !!! Dat ging best. Tot aan Kruisweg. Toen was t een echt op, de tank nog net niet vacuumgetrokken zeg maar. Ok. zelfde plan, ik haal benzine en zie je strakkies, de pomp is hier vlakbij, moet alleen wel eerst ff langs de MC Donalds voor een flesje water anders kan ik geen benzine voor je meenemen, ken wel ff duren dus.

Tering !!! Druk die Mac!!! Druk !!! Zaterdagavond natuurlijk !!! Ik.loop naar een groot scherm en tik daar m’n bestelling in en krijg een nummertje op een bon. Ik moet een ander scherm in de gaten houden en zie dat dit wel ff gaat duren !!! Fuck !!! Hele dienbladen met bergen aan doosjes en grote bekers cola of milkshakes passeren me, op handen gedragen door hun hongerige beulen. Ik raak overprikkeld en moet hier zo snel mogelijk weg !!! Ik weet hoe ik eruit zie en daar ga ik ff gebruik van maken. Let op !!!

er loopt een puistekoppie met een Mac outfit inclusief katoenen zonneklep voorbij me en die spreek ik aan. ” ik heb 1 flessie water besteld. Hier is m’n nummertje, beter ga je dat ff voor me halen”. Uitpuilende ogen, alsof het jong hele grote dikke, maar dan echt dikke, poep moet leggen en een knikje gecombineerd met een slik is de non verbale communicatie dat mij de zekerheid geeft dat ik binnen nu en een halve minuut weer buiten sta, Inclusief flesje water. Gelukt !!! Haha !!! Op naar die ouwe, maar die staat al bij de pomp. ” Nah…toch gered zeg ” …. raar ook….he…!!!

Godverdegodver !!!! .,………………………………

Aan Guus vd S. uit Haarlem: SORRY (Head Damage Control)

Ok, aftanken die handel en de laatste meters maken. Ik spreek af niet te stoppen als we bij t huis van die ouwe zijn maar gelijk door te rijden naar m’n eigen stekkie. Ik bedank die ouwe voor een mooie dag en ben alle vage dingen, handeltje, zaken en situaties alweer vergeten . Mooi begin van het seizoen is alles wat ik denk.

Oh ja….!!! Volgende ochtend 0714uur : van Paul @Kevin: pakketje is vannacht bij Harry afgegeven, zeg maar tegen je vader…

En dan nog dit : van Art @ de rest van de Toerkommissie : Guus, het oudste nog rijdende lid uit Haarlem heeft de rit naar Oudewater alleen gereden want hij was in de veronderstelling dat de rit op zondag was. Hij neemt het goed op en heeft een mooie rustige rit gereden.

Van Kevin @ Guus : excuses voor de verwarring van de datum, kleine kinderziektes die bij verandering horen vrees ik, maar sorry en respect dat je in het zadel bent gestapt !!!

Verder wil ik je vragen een kort en bondig verslagje schrijven van de openingsrit. Niet te veel stoerdoenerij ( hou t realistich zou ik zeggen ) en aub niet te lang, fotootje kan geen kwaad, leuk voor op de website.