Trouwe bezoekers op het IW

 

Afgelopen weekend genoten zo’n 170 Oldtimers en hun gasten van het Internationale Weekend in Rijswijk. Veel bekende gezichten, enkele nieuwe. Veel gezelligheid, geen wanklanken, lekker eten en twee toertochten.

Het was niet druk, maar het aantal deelnemers blijft nu enkele jaren stabiel rond de 170 personen. We spelen bij dit aantal net quitte met de financiën. Ook dit jaar gaat het (zo te zien) precies goed. Wel willen de aanpak en de opzet van dit jaarlijkse evenement opnieuw evalueren. We merken dat niet iedereen wil en kan kamperen, het aantal overnachters neemt sterk af. Veel gaan ’s avonds liever in het eigen mandje thuis slapen. Ook zien we dat de belangstelling voor de bands matig is, er wordt liever een beetje gekletst dan gedanst. Het bestuur wil de leden bij de evaluatie betrekken, je kunt je hiervoor aanmelden bij de secretaris.

Wat ronduit erg leuk was, is de publiciteit die we kregen bij de vervulling van de hartenwens van Anne Dries (79) uit Het woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk. Larry is hiervoor benaderd en hij heeft er voor gezorgd dat Anne in het zijspan bij Mark Oterdoom terechtkwam. Ze is dolgelukkig (in de regen) meegereden naar Zevenhuizen waar ze werd opgewacht door haar dochter.

Lees hier het bericht in het AD.

De tourrit trok sowieso veel deelnemers. Ongeveer 10 van de 35 motoren kozen in Zevenhuizen voor de lange tourrit naar Hoek van Holland. De rest ging met de korte rit terug naar Don Bosco.

De T-shirts gingen weer als warme broodjes, we zijn vrijwel uitverkocht. Dat gold ook voor de nasi rames van zaterdag, in een mum van tijd was de keuken geplunderd. Overigens vond ook de chili van vrijdag gretig aftrek.

Bijzonderheden waren er ook: we kregen bezoek van ambtenaren van de gemeente Rijswijk die een korte inspectie deden.Vanwege de speciale ontvangst aan de poort willen we Claude voortaan als onze vaste receptioniste aanstellen. Op zondag beleefden we nog een spannend moment toen 112 werd gebeld voor de Engelse Barbara, bij wie een blinde darm ontsteking werd vermoed. Na een bezoek aan het ziekenhuis is deze stoere vrouw onder de pijnstillers gewoon achterop de motor naar Engeland vertrokken. Nadat ze daar kort werd opgenomen in het ziekenhuis, is ze nu (met medicatie) weer thuis. We hebben nog een bedankje gekregen voor de zorg.

Hoewel we de aantallen van vroeger niet meer halen, blijft dit treffen toch voor velen een belangrijk vast punt in het jaar. We moeten met zijn allen maar eens kijken hoe en in welke gedaante we dit kunnen laten voortbestaan.